Млада и хубава банскалийка вече почти 2 г. се бори за

...
Млада и хубава банскалийка вече почти 2 г. се бори за
Коментари Харесай

Нези от Банско работи К-19 отделение в Англия и разкри в какви адски мъки гинат неваксинираните болни

Млада и хубава банскалийка вече съвсем 2 година се бори за живота на заболели с ковид в Англия. Нези Икономова от години живее с родителите си във Англия, работи в болница и учи медицина. Тя е внучка на емблематичната Незабравка Икономова - дълготраен началник на обредния дом, надарена самодейка в читалищните сформира и шеф на почивната станция на Държавен комитет по планиране.



Ето какво написа през днешния ден Нези в профила си във Facebook:

1. Казвам се Нези и сега пребивавам в Англия. Работя в Worcestershire Royal Hospital, отдел Сериозни белодробни болести. Както може би се досещате, част от отдела е безвредно изолиран за пациенти с COVID-19. Аз и останалите сътрудници сме минали през образования и проби за маски, които ни защищават от БЛИЗЪК контакт с пациентите. Под непосредствен контакт имам поради, лекарства, лична и хигиенична грижа, все неща, за които е нужно да сме извънредно покрай болните.

2. Преди имунизациите имахме сред 10-18 пациента инфектирани, които имаха потребност от непрекъсната грижа и наблюдаване сред половин и 1 час. Не наподобява като доста, нали? Представете си, да би трябвало да измерите кръвно налягане, пулс, % на О2 в кръвта, температура, какъв брой вдишвания поема пациента за 1 минута и % на схващане всеки 30-60 минути. Представете си тази активност осъществена за 18 пациенти. Не наподобява толкоз елементарно, нали? Като прибавим опцията, че един от тях може да се утежни трагично във всеки един миг, а не дай си Боже двама-трима едновременно!

3. Отделът, в който имам гордостта да работя е една стъпка ПРЕДИ интензивна грижа. Пациентите, които постъпват при нас имат потребност от high flow О2, CPAP машини, които непрекъснато изпомпват О2 с позитивно налягане в дихателните пътища. Маските идват в разнообразни размери, от отчасти до цялостно покритие на лицето.

Следващият вид за лекуване е интубация или трахеостомия, които се правят в интензивните отделения. При последните два упоменати разновидността, за един ден лекуване с тръбите, било то в или през гърлото, един ден се равнява на една седмица възобновяване. Много пациенти с COVID-19 са в отделението повече от 15 дни. Цялата човешка система се забавя, виждала съм пациенти, които имаха потребност от физиотерапевти, които да им покажат по какъв начин да вървят още веднъж. Няма да влизам допълнително детайлности.

4. Грижата за пациентите постоянно е била първи приоритет. Представете си случай с пациент, които няма никакви други болести. Нормалния % на О2 в кръвта е сред 96-100% при здрав човек. С разнообразни белодробни болести процентите могат да варират сред 88-92% или над 94%. Нормалните вдишвания в минута са 15-20, вдишвания над 20 могат да ни сигнализират за евентуален проблем.

Представете си пациент, който поддържа 87-88% с маска, която го доставя с 100% О2 с позитивно налягане и вдишвания в минута над 25 (имали сме пациенти с 40 вдишвания в минута). За да се нахрани са нужни две медицински сестри, една да държи храната (предимно пюрета, с цел да се преглъща лесно) и другата да махне маската и да я постави незабавно откакто пациента е поставил храната в устата си (дъвчене, преглъщане става с маската на лицето).

Всичко това се случва, до момента в който пациента е на легло, без да се движи, при придвижване кислорода и положението на пациента се утежнява фрапантно, да не приказваме за ставане и две-три стъпки от легло до стол.

5. Какво се случва, когато излиза наяве, че този пациент няма никакъв късмет да оцелее без 100% О2 24/7? Дават се лекарства (със единодушието на пациент, семейство, лекари, тъй наречените Не е развой и решение, което се взима за 10 Мин.) медикаментите успокояват пациента, отстраняват болката с цел да може да се понижи напрежението от махане на маската с О2 и даване на опция за този човек да си отиде в мир, без болежка, без страдалчество, без посиняване до гибел от липса на О2 или още доста по-страшни разновидности.

Ние, през това време приказваме със фамилията, държим ръка, мием лице, насърчаваме, опитваме се да разбираем, за какво този пациент ще почине САМ, защото е рисково да пуснем фамилията в отдела. Докато вършим работа, за която никой в никакъв случай не си е и представял да има потребност да ни приготви, маските ни се впиват в кожата, оставят рани и синини, умираме от жадност, защото е невероятно да се пие и яде в отдела, и краката са ни изтръпнали от стоене и ревизиране на проби, повторение на кръвно, пулс и така нататък

6. След промяната, смъкваме защитното облекло, махаме маските, мокри от сълзи и пот, всичко се изхвърля в обособени контейнери, мием ръце, стерилизация и отиваме у дома при обичаните хора, надявайки се, молейки да не занесем вируса при тях. И въпреки всичко, доста от нас се заразиха и минаха през пъкъл.

7. Броят на пациенти понижи след имунизациите, от 18 до 5, от 5 до 2-3. Ваксинирани сме имали заради простата причина, че имунизациите не ПРЕДОТВРАТЯВАТ болестта, имунизациите са препоръчани, с цел да има опция да се изкара вируса по-леко, с по-малко затруднения. Това е друго при всеки човек, съпътстващи болести, имунна система, тъй наречените

Никой на никое място не е загатнал, че имунизациите дават цялостен имунитет. Различни ваксини са налични за други болести като дребна и едра шарка, туберколоза и така нататък Погледнете лявото си рамо, имате белег от тъкмо една от тези ваксини. Нито една от тях не дава цялостен имунитет. Възможност за заразяване има, само че целия развой на възобновяване е доста по-лек.

8. Нямам безусловно никаква изгода от даване на подправена информация. Нали и аз имам познати, близки и семейство в България. Колко неистини прочетох, какъв брой разнообразни конспирации, най-голямата нелепост и една от аргументите да напиша всичко това е еврейската звезда, която хората пускат с надпис Не Ваксиниран. Звездата, носена от евреите по време на втората международна война.

Всички знаем какво се случи с множеството хора, които са носели звездата. Да се съпостави потребността на ваксина против гибелен вирус с геноцид е парадокс. Бих желала, като човек, който ще бъде вечно белязан от ужасите, които видях по време на пандемията, гибел, болежка, сълзи…ВАКСИНИРАЙТЕ съдебна експертиза! Работим с най-хубавите експерти и консултанти по белодробни болести. Каквото видяхме, няма по какъв начин да го забравим.

9. Ако сте от хората, които избират ‘’Око да види, ръка да пипне’’отидете да помагате или да работите в болница. Има потребност от всякаква помощ, даже и да не сте доктор. Не вярвайте на измислена информация, която е предоставена с цел да всее боязън. И най-после, недейте да говорите и да съветвате хора по тематики, с които не сте осведомени и нямате капка познания с изключение на вестниците, новините в България и фейсбук.

Мир и обич! "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР